Желязното правило – Част VI

Това е добре

Бих искала да направя списък с всички добри неща, които забелязах, че се случиха през последните няколко години и които доведоха до днешните промени в живота на всички.

Добре е, че Уолмарт (Walmart) започнаха да продават хранителни стоки, иначе щяха да бъдат затворени по време на пандемията, защото нямаше да бъдат определени като съществен бизнес.

Добре е, че Лоубло (Lоblaw), най-голяма ни канадска хранителна верига, реши да предложи онлайн пазаруване и доставяне на стоките до колата на клиента извън магазина преди 3 години.

Добре е, че през януари 2020 г., преди да бъде обявена пандемията, фоайето на местния ни Лоубло беше разчистено от стоки и можем да се редим вътре на опашка, когато времето е лошо.

Добре е, че супермаркетите като Лоубло, Уолмарт и Хоум Дипот (Home Depot) инсталираха каси за самообслужване преди три години, иначе служителите на каса трябваше да докосват всичко включително замърсени банкноти.

Добре е, че бяха инсталирани плексигласови екрани пред касите в рамките на две седмици, откакто беше обявена пандемията.

Добре е, че не е нужно повече да търкаме нашите кредитни карти, а просто ги докосваме, когато пазаруваме с тях.

Добре е, че имаме Амазон (Amazon), така никога не трябва да напускаме домовете си отново, за да си купим нещо, което не е храна.

Добре е, че Доларама (Dollarama) също заредиха наистина евтини хранителни стоки, иначе щяха да бъдат затворени по време на пандемията, докато повечето хора не бяха на работа.

Добре е, че магазините за алкохол са определени като съществен бизнес, също като хранителните, на които в Онтарио от последната година също им е позволено да продават вино и бира, така не трябва да се редим на опашка на две места!

Добре е, че нашият министър-председател Трюдоу (Trudeau) имаше предвидливостта да прокара легализацията на Канабиса миналата година, иначе моите събратя канадци не биха били толкова незаинтересовани от пандемията и наложените ни ограничения и може би щеше да ги е грижа малко повече за това, което се случва.

Добре е, че имаме Андроид и Айфон с навигация, за да ни проследяват и да си водят архив с всички наши обаждания, текстови съобщения и търсения в интернет.

Добре е, че имаме Фейсбук, Туитър и Линкдин, иначе правителството щеше да е на тъмно по отношение на нашите лични работи и това, което наистина мислим и правим.

Добре е, че социалните медии и Ютуб цензурират публикациите, които излагат истината, така че хората да си останат невежи за това, което се случва.

Добре е, че стана невъзможно да изтрием Скайп, сега собственост на Майкрософт, от компютъра или мобилното устройство, без да причиним проблем, иначе нямаше да можем да „видим” любимите си, които живеят в близост до нас.

Добре е, че Дженеръл Мотърс (General Motors) в Ошава затвори преди година и остави 3500 човека без работа, макар че имаше рекордна финансова година, иначе нямаше да могат да използват празните сгради, за да произвеждат маски за лице, както беше обявено в началото на заключването ни в Канада.

Добре е, че канадците изпреварват глобално всички в използването на дебитни карти, иначе щяхме да получим шок, след като банкнотите повече не се приемат и сме принудени да преминем към цифрови пари.

Добре е, че „елитът” се отърва от всичките си акции (и облигации, което е нечувано) през третата седмица на януари, иначе щяха да загубят много пари по време на срива на фондовия пазар, причинен от пандемията няколко седмици по-късно.

Добре е, че не им бяха повдигнати обвинения за търговия с вътрешна информация.

Добре е, че всички социални събития включително религиозното поклонение бяха изключени, иначе можеше да планираме бунт.

Добре е, че безработицата достигна 25%, защото можем да се шляем вкъщи и правителството да ни плаща, за да не правим нищо, включително за просрочването на ипотечните плащания и за това, че не приемаме храна и т.н.

Добре е, че американският законопроект № H.R. 748 (Коронавирусният закон) беше внесен 12 месеца преди обявяване на пандемията в Китай и прокаран точно преди заключването.

Добре е, че комплектите за ПСР тестване, които бяха изпратени на Китай в началото на тяхната коронавирусна пандемия, бяха готови за изпращане 6 месеца по-рано.

Добре е, че 80% от тестваните хора получиха фалшиви положителни резултати, иначе никой нямаше да обърне внимание на пандемията.

Добре е, че всеки комплект струва 230 канадски долара (150 евро, 165 американски долара), иначе Голямата Фармация щеше да спечели по-малко пари тази година.

… и последно, но не по значение, добре е, че ваксините за борба с ковид-19 ще съдържат ДНК частици за промяна на нашата ДНК и нано частици, така че сателитите да могат да ни проследяват по-добре, особено когато телефоните ни са изключени или в случай, че някой измисли начин да се скрие от големия брат.

О, почти забравих, добре е, че 5G кули се издигат навсякъде, докато сме заключени и си говорим, така че те могат да изпращат неизпитани микровълни и ЕМ (електромагнитни) сигнали на нечувани радио честоти, приемани от хилядите сателити, които бяха изпратени от Илън Мъск, към нано частиците, за да контролират населението.

Добре е, че технологичната индустрия, която създаде 5G кулите се самоконтролира, точно както фармацевтичните компании, които създадоха неизпитани ваксини.

Добре е, че през 1998 г. САЩ прокара закон, който позволи на фармацевтичните компании да имат имунитет (играта на думи е преднамерена) срещу всякакви съдебни искове, касаещи реакции от ваксините, такива като парализа, епилептични припадъци и смърт, пряко свързани с ваксинацията.

О, почакайте… Започвам да вярвам, че пандемията е била планирана… не, толкова е трудно да се повярва на това.

Скъпи приятели, това е последният зов, за да се събудите от вашия сън. Ако не го сторите сега, вашият вечен сън се приближава по-бързо, отколкото някога сте си представяли.