COVID-19 Част II–Тестване за вирус

Разбира се, знаейки всичко това преди „нашествието” на т.нар. корона вирус, трябваше да разгледам какви видове тестващи методи се използват, за да се потвърди, че човекът действително има вируса.

Не бях изненадана, когато открих чрез мое разследване, че вече е имало тестващи комплекти, налични за този т.нар. вирус чрез FDAв САЩ (Food and Drug Administration – Администрацията по храни и лекарства, АХЛ, бел.пр.)от средата на 2019 г.

Хммм, това „нашествие” било ли е предвидено? Това намирисва на същата конспиративна теория около СПИН епидемията през 1980-те, при която имаше друг вирус, който беше невъзможно да се идентифицира под електронен микроскоп… но това е за друг блог.

Не е нужно да казвам, че Китай не беше подготвен за това и не разполагаше с нищо на място, за да „диагностицира”, това което причиняваше тази масова здравна криза. Обаче, тъй като АХЛ вече имаше тестващи комплекти за такова събитие, те станаха доставчик на тези комплекти за Китай.

Отново, тъй като вирус от какъвто и да било вид никога не е бил изолиран, те трябваше да излязат с различни видове тестове, които в този случай включваха използването на ДНК секвенция чрез проби от кръв или слюнка на засегнатите хора.

Моят въпрос е, ако те никога не са идентифицирали някакъв вид вирус под електронен микроскоп, как така имат ДНК секвенция от него?

Какво реално показва това? По същество, това, което казват, че са способни да определят, са „маркери”, но тогава трябва да запитаме „маркери за какво”, особено ако нищо не е било изолирано като вирус!

Отново сме изправени пред друга хипотеза, която реално не помага с нищо на болния човек, но по-нататък съм сигурна, че ще излязат с ваксина срещу нещо, което на са били способни да изолират.

Ненадеждното тестване

Когато става въпрос за този тестващ метод, в действителност той се оказва крайно ненадежден. Имаше много фалшиви положителни проби. В резултат на това, трябваше да открият друг начин, за да диагностицират корона вируса във всеки, който имаше грипоподобни симптоми или дори само кашлица, така се обърнаха към съществуваща технология, рентгеново изследване на гърдите и КТ (компютърна томография, бел.пр.).

В края на краищата, всеки, който имаше течност в белите дробове, се определяше като заподозрян носител на вируса и незабавно беше поставян под карантина.

Така беше и когато броят на „засегнатите” хора се повиши драматично в рамките на няколко дни. Въпросът е, всички те ли имаха т.нар. вирус или някои от тези хора преживяваха бактериална пневмония или сърдечна недостатъчност, тъй като тези състояния също включват течност в белите дробове?

Ниво на смъртност

Тъй като съм от Торонто и съм живяла тук през по-голямата част от живота си, съм ставала свидетел на друг вид т.нар. нашествие на корона вирус, което беше обозначено като SARS(SevereAcuteRespiratorySyndromeТежък Остър Респираторен Синдром, ТОРС, бел. пр.). По общо мнение това беше друг вирус, прозлизащ от Китай и всичко започна с един самолет пълен с хора, завръщащи се в Канада през Торонто от Китай.

Тъй като вече бях въвлечена в ГНМ от 10 години, започнах да обръщам внимание, на това, което се казваше, как обществеността реагира, как новинарските медии се занимаваха с това и след това започнах да гледам статистиката за нивото на смъртност. Дори тогава никога не успяха да изолират корона вируса, който беше, както изглежда, отговорен за ТОРС.

Между другото, корона вирусът се предполагаше, че произлиза от „вирус по котките”, друга хипотеза, която никога не беше доказана.

Във всеки случай, не бях изненадана да открия, че смъртността не беше по-висока от всяка друга през т.нар. сезон на грипа. Когато направих изчисленията, тя беше 2.1% от хората, които бяха диагностицирани с ТОРС, която беше точно същата като тази през всички други сезони на грипа.

Не е нужно да казвам, че точно такава беше и смъртността в началото на нашествието на COVID-19. Обаче, когато „нов и подобрен” тестващ метод с КТ на гърдите беше внедрен, смъртността също се увеличи, защото вече не само хора с грип, но се включиха и други състояния, които бяха „заподозрени”, че са свързани с вирус.

Дори и така да е, тези, които умираха от т.нар. вирус или по-скоро тези, които вероятно ще умрат от някакви грипоподобни симптоми, са възрастните, тези, които са отслабени чрез други предразположения, такива като сърдечни състояния, бъбречни състояния или недохранване. Също така е всеизвестен факт, че хората, които приемат опиати за хронична болка са в риск от евентуална дихателна недостатъчност, защото опиатите подтискат дихателната система.

Коя група не беше засегната?

Когато прочетох тази новина, трябва да кажа, че не бях изненадана. Новините от Китай през последната седмица бяха, че единствената група от хора, които не се разболяха от това т.нар. вирусно нашествие, бяха децата. Как е възможно, като се има предвид факта, че никой не беше „имунизиран” за този вирус, който се „предаваше” на хората глобално?

В контекста на ГНМ, това не е изненадващо, защото децата са защитени от „политическите” проблеми чрез своите родители, така че естествено те няма да имат същия вид териториални страхове.

Конфликтът в Ухан

Тъй като Ухан е такава огромна територия, е трудно да се определи точно, да не споменаваме и че всички новини от Китай се контролират. Информацията, която получих, беше трудно да се сдобия с нея. Все пак, китайците са много предпазливи по отношение на новините, които пускат в обществото.

Това, което се казваше, след като ми бяха представени различни статии, започна да има смисъл.

Следното е взето от „Доклад на Bloomberg” с дата 23 януари 2020 г. (Bloomberg– Блуумбърге агенция за новини с щаб в Ню Йорк, бел.пр.):

Когато Премиерът Ли Кекуианг обяви „война срещу замърсяваното” през 2014 г., няколкостотин жители на Ухан в централен Китай го взеха за намек.

Те отпечатаха думите на Ли на шест метров плакат и протестираха навън пред вонящ завод за изгаряне на отпадъци, за който се страхуваха, че причинява болест в общността. Насърчени от убеждението, че отговаряха на призива на ръководството, вместо това, жителите бяха тормозени от местни полицаи, които скъсаха плаката и го смачкаха с крака.

„Ние бяхме притеснени и ядосани, когато разбрахме какво причинява вонята и разболява децата ни” – каза Джан Ксиджиао, 44 год., която беше арестувана за седмица, за това, че е направила плаката. „Но ние сме като мравки, местната управа може да ни смачка, когато пожелае.”

С този епизод започва шестгодишна битка, в която Джан е тормозена и наблюдавана от местните власти, без знак, че управата планира да премести завода, въпреки техните многократни петиции и публикации в социалните медии във връзка със замърсяването.

Факта, че спорният въпрос се подкрепя от най-мощния китайски лидер след Мао, го прави още по-деликатен, подтиквайки местните власти да се опитат да заглушат активистите, които могат да изкарат на показ замърсяването на околната среда, което се случва пред очите им.

През септември миналата година, група от петима жители стигнаха до Пекин, за да отправят петиция към властите – само за да открият, че някой ги е издал. Те са посрещнати на гарата от около дузина млади мъже, облечени в черно, които са им казали, че ще им уредят среща със служители на властта, и са ги разпределили в три коли. Вместо да ги отведат в правителствена сграда в столицата, колите са ги откарали обратно по целия път до Ухан, едно пътуване повече от 10 часа.

Както жителите от тази акция откриха за своя сметка, че да отвръщаш на удара срещу властите е сериозна работа. Съвсем наскоро те смениха тактиката, за да се опитат да насочат вниманието на централното правителство към своя хал. Но според Джан, властите в Ухан са блокирали техните опити да достигнат Пекин, като са следели кога си запазват билети за пътуване до столицата.

Джан – която говори прединастоящето нашествие на един несвързан вирус в Ухан – запазва презрението си към местните власти и към това, което счита за липса на желание от тяхна страна да защитават здравето на хората.„Неочакваното отвличане ме накара отново да загубя вяра в местната власт и в това колко безразсъдни могат да бъдат те.“ – каза тя.

Разрешението

Населението на Китай от 1,4 милиарда произвежда растящи планини от отпадъци, с които спешно е нужно да се справи. Според Министерството на жилищното строителство и градоустройство, обемът на третиран домашен отпадък в градските части е достигнал 215 милиона тона през 2017 г. Държавни медии често цитират цифра на Сдружението за градска среда и канализация от близо 1 милиард тона отпадък всяка година.

Пилотна програма за рециклиране влезе в сила в Шанхай през юли, която ще обхване 46 мегаполиса до края на 2020 г. Въпреки това, резултатите до сега са смесени, тъй като законът за сортиране на отпадъка на четири нива с цветно кодиране затрудни жителите. Докато рециклирането потръгне, депонирането или изгарянето остават единствените налични алтернативи.

До декември мястото беше обрасло с плевели и червената земя до голяма степен беше пуста. Един работник събра малкото материали, които бяха останали, като заяви, че му е казано да ги остави, докато не се вземе решение дали да се продължи с проекта.

Той каза, че би се зарадвал на новини за затваряне на завода, добавяйки, че никога не е трябвало да бъде построен толкова близо до жилищата на хората.

В заключение

Известен факт е, че Китай има история в използването на силна въоръжена тактика за контрол на населението. Както може да прочетете тук, това не само се отнася за политическите възгледи, но и за екологичните въпроси.

В този конкретен случай хората се страхуваха за своя живот заради протестите си срещу съществуващия завод за изгаряне, който представляваше сериозна грижа за околната среда на населението.

На всичко отгоре в края на юни 2019 г. стана ясно, че върху земята, която е била обещана за парк на жителите в този район, се е предвиждало да бъде изградена друга пещ за изгаряне.

Такива заводи са отговорни за изпускането на значителни количества въглероден диоксид, азотен диоксид и серен диоксид, които не само засягат Ухан, но може да се придвижат от въздушните течения през Тихия океан и да стигнат чак до САЩ.

Първоначалният страх може много добре да е витаел около заводите за изгаряне на токсичен отпадък, но след това се е разширил до страх от физически репресивни мерки, когато хората са започнали да протестират в края на юни 2019 г.

Разрешението (на конфликта, бел.пр.) дойде при затварянето на такова място „до второ нареждане” в регион Ухан. Излишно е да казвам, че жителите въздъхнаха с облекчение.

Глобална пандемия

Трябва да кажа, че през годините станах доста цинична по отношение на тези събития и винаги търся плана, който стои отзад. СЗО очевидно живее в джоба на голямата фармация и е отговорна за голяма част от паниката, а обществеността просто приема всичко безкритично.

Ако само хората биха си вдигнали главите от техните клетъчни телефони и устройства и поглеждат нагоре от време на време, за да видят какво реално се случва по света, те може да започнат да виждат нещата по-ясно.

Повечето хора са в състояние на хипноза, предизвикана от техните устройства и когато са непрекъснато в това състояние, те повече не мислят за себе си, нито се питат какво се случва по света. Те просто се съгласяват с това, което им се казва. „Ако е в интернет, то трябва да е вярно”.

Стана очевидно за мен, че научната общност си е затворила очите и не поставя под въпрос методологията, която се използва, за да се определи причината за т.нар. инфекциозни заболявания.

Ако те наистина я поставят под съмнение, те биват наричани шарлатани и дисиденти и се правят опити, за да бъдат злепоставени, като разрушават репутацията им. Разбира се, нашият скъп д-р Хамер беше жертва на научната общност повече от 35 години, защото предизвика съществуващата медицинска парадигма (биография на д-р Хамер тук, бел. пр.).

За мен е ясно, че всички сме манипулирани от „силните на деня” и че те имат свой собствен план да контролират населението по един или друг начин. Това е истинската пандемия и е време хората да започнат да поставят под въпрос всичко.

Продължава в Част 3 – Малко Наука