COVID-19 Част IV – Статистика в Перспектива

20 март 2020

От моя първи блог по тази тема държа под око статистиката свързана с т.нар. „инфектирани хора” и онези, които са починали по време на тази епидемия, и трябва да кажа, че изникнаха някои много интересни факти.

Разбира се, през това време получих безбройни доклади отвсякъде, така че ми отне малко време да прегледам всичко и да получа някаква перспектива.

Общо казано, нивото на смъртност глобално е било 4,1% от 244 500 диагностицирани случаи, с Италия, която основно допринася за този процент, смъртността достигна 8,2%. Така че е нужно да изследваме отблизо как и защо това се случва в Италия. Особено сега, когато Китай не докладва нови случаи, а Южна Корея докладва спад на диагностицираните случаи.

Първоначално смъртността беше до обичайните 2.1% за всеки сезонен грип, независимо от страната. Обаче, когато дойдоха цифрите от Италия, тя се удвои.

Понастоящем в Канада имаме 873 диагностицирани случая с 12 починали, което е 1,4% смъртност. В САЩ има 11 000 диагностицирани с 178 починали и смъртност от 1,6%. Тези цифри са в действителност по-малки, отколкото това, което очакваме, като процент на смъртност през всеки сезон на грип.

Ще стигна до това „как” хората са диагностицирани по-късно в този блог, но първо трябва да погледнем защо това се случва в Италия. В първия си блог по тази тема споменах, въпреки че беше трудно да установя колективната причина за шока, който населението в Китай е преживяло, ние успяхме да извадим смисъл от това, което се е случвало преди началото на тази ситуация и от това, което беше разрешено точно малко преди т.нар. епидемия. Моля, вижте първите ми 2 блога от тази серия публикации.

COVID-19 Част I

COVID-19 Част II – Тестване за Вирус

Лечение за COVID-19

Последващото антивирусно „лечение”, което получават италианските пациенти, може би е отговорно за увеличеното ниво на смъртност. Което от моя гл.т. като бивш консултант по алтернативна медицина, има голям смисъл, защото наблюдаваме страничните ефекти и взаимодействия на лекарства, които се дават на възрастни пациенти с тежък грип, които вече имат предхождащи медицински състояния като сърдечни заболявания, диабет и високо кръвно налягане, за които вече получават лекарства. Така заедно с грипа наблюдаваме тежък случай на взаимодействие между лекарства във възрастни пациенти.

Това, което намирам за изненадващо беше, че избраното лекарство в Китай, наречено „Хлорохин (Арален)” е в действителност лекарство срещу малария, която е заболяване пренасяно от комари и причинено от паразит.

Съвсем наскоро в Италия беше използвано едно антивирусно лекарство наречено „Рибовирин”, при което страничните ефекти включваха чернодробна и бъбречна недостатъчност, както и тежка анемия. В действителност то се използва за лечение на Хепатит С.

Също, когато погледнах средната възраст на пациентите, които умираха от грип в Италия – 81,3 години, това показваше, че те вече имат здравословни предизвикателства преди развитието на грипа.

Колективният конфликт в северна Италия 

Благодарение на това, че познавам човек владеещ италиански, който правеше проучване във всички области, включително епидемията, която основно е в северна Италия. От гл.т. на ГНМ във всичко това има голям смисъл.

Кодóньо, главен селскостопански район в северна Италия, преживя няколко тежки климатични промени през последните няколко години вследствие на крайности в климатичното време, включително няколко градушки, порои, нападения от насекоми и диви животни, вероятно търсещи храна при тези крайни условия в околната среда.

Селскостопанската площ на Кодóньо получи удар струващ 11 милиона евро между юли и август 2019 г., след това опустошението продължи през октомври миналата година. Това означава, че прехраната на фермерите в този район беше драматично засегната, от това, което преживяха.

Тяхното конкретно разрешение (на конфликта, бел.пр.) дойде, когато последните финансови цифри стигнаха 800 милиона евро от селскостопанска продукция в региона, въпреки това, което преживяха миналата година.

Други географски области в северна Италия, които преживяха „изтъняване на джоба”, засегнати от грипа, бяха разположени точно до реките По и Дора, които също преживяха опустошителни наводнения през последната година като резултат от климатичните промени. Те бяха толкова сурови, че повече от 210 мм дъжд падна през октомври за три дни и друг от 110 мм през ноември за същия период от време. Имуществените щети бяха потресаващи. Учените нарекоха това „голяма аномалия“.

Мога много добре да си представя облекчението, което всички изпитаха след голямото почистване и завръщане към нормалното съществуване в този район.

Заплахата за тяхното съществуване 

Това, което намирам за интересно в двата сценария между Китай и Италия, е, че те също са преживели конфликт на „заплаха за своето съществуване”, който ще ги постави в синдрома на бъбречните събирателни каналчета, при който имаме задържане на течност в органите, при този случай в белите дробове, които преминават през лечебна фаза на конфликт, който ще се представи като „пневмония”.

В добавка към това трябва също да отчетем, че хората в този район на Италия колективно са преживели едновременно и конфликт свързан с вода/течност, което действително означава, че не само бъбречните събирателни каналчета са засегнати, но също и бъбречния паренхим, който е отговорен за бъбречната хипертония (високо кръвно налягане). Сигурна съм, че това вероятно е изострило съществуващото медицинско състояние на по-старите хора. Добавете към това и антивирусното лекарство Рибовирин и ние наблюдаваме една смъртоносна смес.

Разбирам, че това е много информация, дори за добре информиран ученик по ГНМ, обаче след като започнах да се забърквам във всички тези данни, които получих, една по-ясно картина започна да изниква.

Сега трябва да погледнем причината и следствието, да не споменавам и настоящите методи за тестване, които са използвани за диагностика на този „нов” корона вирус.

Продължава в Част V – Планът