COVID-19 Част VII – Да навържем нещата

„Вирусни” видеа

Както може да си представите, получавам информация от целия свят и съм благодарна на всеки, който допринася за това. Тя беше изключително ценна за мен и ми помогна да разбера това явление, и най-накрая видях за какво става въпрос.

Германски лекари говорят

През последните няколко дни, ме намериха видеа и доклади от Германия, където доктори, вирусолози и микробиолози, които са експерти в своята област, говориха за това, което виждаха, че се случва. Един такъв доктор вече е бил извикан пред медицинския лицензионен съвет и е отбягван от своите колеги, за това, че разглежда тази ситуация в перспектива на видео вYoutube.

Обаче от тогава, други говорят за това, което се случва и те всички са съгласни с едно нещо. Броят на засегнатите хора не е по-голям, отколкото по време на всеки сезон на грипа. В Германиянапример, нивото на смъртност от този CV-19 грип е много по-малка, отколкото от т.нар. сезонен грип преди 2 години… разликата е 19 700 човека!

Да скъпи приятели, през 2018 г. имаше 20 000 случая на смърт от грип, докладвани в Германия. Тази година само 300 починали в Германия от 5 000 „докладвани” COVID-19 случаи!

Да поставим статистиката в перспектива

В Канада има 7 500 докладвани случаи до този момент с 84 починали и отново 90% са хора, които вече са в напреднала възраст с тежки здравословни проблеми. Повечето са живели в учреждения за хронично болни.

В САЩ също има някои интересни статистики от CDC (Център за контрол и предотвратяване на заболявания, бел.пр.). По настоящем броят на диагностицираните случаи възлиза на 160 000 в целите щати със смъртност от 3 000. Това е 1.9% от диагностицираните случаи.

В контраст на това между ноември 2017 г. и март 2018 г. имаше 710 000 случая на грип с ниво на заболеваемост от 10%! Населението на САЩ по настоящем възлиза на 334 милиона.

Фалшиви положителни и фалшиви отрицателни

В самото начало, китайците вече осъзнаха, че тестването беше отговорно за фалшивите положителни и фалшивите отрицателни проби. Ако някой беше тестван през няколко дни, щеше да получи различен резултат. Ето защо се обърнаха към КТ (компютърна томография) на гръдния кош, за да открият течност в белите дробове. Все пак този вирус беше отговорен за пневмония! Тогава за един ден се удвои и броят на „диагностицираните” хора, но не беше разкрито защо тези хора имаха течност в дробовете си. Има и други състояния освен пневмонията, които може да са отговорни за това.

Ако тестът с взимане на натривка се изключи от уравнението, никой няма да постави под въпрос, това че хората са болни с нещо друго от това, което знаем като сезонен грип и просто приемаме това като нормална част от живота си.

Какво да кажем за тези цифри?

Това, което намирам за най-смущаващо е, че нивото на смъртност в Италия и Испания беше прието без въпроси или обяснения. В опита си да разберем, трябваше да погледнем КАК тези цифри бяха изчислени.

Но първо трябва също да разберем фалшивия положителен и фалшивия отрицателен аспект на тестването и това, че мнозинството от хората с грип имат много леки симптоми, а тези с положителен тест в много случаи НЯМАТ никакви симптоми.

Те не умират „от” Корона, те умират „с” Корона

Например, ако някои са дали положителен тест и нямат никакви симптоми, но умират междувременно от друго състояние, напълно несвързано, тогава се докладва, че са починали „от” корона вируса.

Един германски доктор постави това в перспектива, когато каза, че ако някой е дал положителен тест и е починал в резултат на падане по стълбите, ще бъде докладван като смърт от корона вирус.

Очевидно такъв е и случаят в Италия, където се твърди, че практически „всички“ ежедневни смъртни случаи се докладват като свързани с корона вируса! Тогава, разбира се, е нужно да вземем в предвид средната възраст на починалите хора, която е 80,3 години.

Италия има най-многобройното възрастно население в Европа и стотици умират ежедневно или по естествени причини или в резултат на взаимодействието между лекарствата или от здравословни проблеми свързани с възрастта или ако някое от горните се е изострило от грипа. Но тези смъртни случаи се докладват като свързани с CV-19. След това, разбира се, НЯМА аутопсии, които да определят причината за смъртта. Лично аз смятам, че това е изключително небрежно и непрофесионално отчитане.

Противовирусни лекарства

Както споменах в мой предишен блог, докторите са подтиквани да използват определени лекарства, за да „преборят” симптомите точно на този грип. Това обикновено е срещу това, което им е преподавано в медицинското училище, където е известен факт, че вие не „лекувате” грипа.

Като лекуват грипните симптоми, те вървят срещу това, на което са учени. За нещастие, това отваря едно цяло ново измерение, за това, което се случва, когато става въпрос за нивото на смъртност.

От кога има протокол за лечение на грипа с лекарство срещу Малария? Маларията не е резултат от действието на т.нар. вирус, тя се причинява от паразит. След това, разбира се, трябва да се запитаме и за противовирусното лекарство, използвано за Хепатит, което има тежки последствия, включително чернодробна и бъбречна недостатъчност, което също се използва.

Излезе на светло тази седмица, че в ЕС докторите също са използвали стероиди, за да „преборят” вируса. Това е твърдо „не не”, там където има загриженост за лечението, защото също е известен факт, че стероидите са използвани да подтискат възпаление, но имат страничен ефект, който допринася за системно задържане на течност. В този случай, това определено ще изостри всяко състояние, което включва течност, такова като пневмонията.

Докторите се страхуват, че ако не правят нищо, те ще бъдат държани отговорни от семействата на пациентите или от своята лицензионна организация.

Големият въпрос

По думите на д-р Хамер „стандартно обучените доктори по медицина са нищо друго освен магьосници-чираци, които си играят с нещо, за което не знаят нищо”.

Големият въпрос сега е дали те знаят или не знаят какво вършат, имайки предвид факта, че ГНМ става широко известна в Европа? Това всъщност натиск от „по-високо” ли е, за да се създаде такава степен на страх в онези, които вярват в стандартната медицина, че една „втора вълна” е неминуема?

Ще видим, но междувременно светът такъв, какъвто го познаваме, драматично се промени, и за жалост не към по-добро.